Metsät

Metsät - ekoluonto.fi

Suomessa on ainutlaatuisen kauniit metsät ja haluamme turvata Suomen arvokkaiden metsien tulevaisuuden. Jo kaksi kolmasosaa maamme metsäluontotyypeistä ja puustoisista suoluontotyypeistä on uhanalaisia. Yli kolmannes uhanalaisista lajeistamme elää ensisijaisesti metsissä.

Metsät ovat monien koti

Kaikkiaan Suomen metsissä elää yli 800 uhanalaista lajia. Lisäksi toiset lähes 800 metsälajia on uhanalaisuuden kynnyksellä. Yli 100 lajia on jo hävinnyt kokonaan metsistämme.

Puiden istuttaminen on tehokkaampi ja halvempi kuin mikään muu ilmastonmuutoksen torjuntakeino

Se mikä räjäyttää tajuntani, on mittakaava. Luulin, että metsitys olisi top 10:ssä ilmastonmuutoksen torjuntakeinoissa, mutta se onkin ylivoimaisesti tehokkaampi kuin kaikki muut ilmastonmuutoksen torjuntakeinot, sanoo The Guardianille Sveitsin ETH Zürich -yliopiston professsori Tom Crowther, joka johti alan tutkimusta.

Teemme luonnonsuojelutoimenpiteitä metsiemme suojelemiseksi

Ekoluonto yhdistys istuttaa havupuun jokaisesta yrityslahjoituksesta. Puiden istutus lisää hiilinieluja ja siten kannamme yhdessä kortemme kekoon hiilineutraalin Suomen puolesta. Näin jätät perinnöksi lapsillesi ja lapsenlapsillesi paremman Suomen.

Kaikki Ekolunnon istutukset tehdään kasvukauden alussa keväisin aina erikseen valituille alueille. Nettisivuillamme ilmoitamme mihin ensi kevään istutukset sijoitetaan.

Puiden istuttaminen on tehokkain ilmastomuutoksen torjuntakeino. Istutamme puita. Ekoluonto istuttaa havupuun jokaisesta lahjoituksesta.

Istutamme puita

Tule jäseneksi!

14.7.2019

Ekoluonto.fi tiimi