Uhanalaiset eläimet

Saimaannorppa

Suomen koko lajiston uhanalaisuutta arvioidaan kymmenen vuoden välein. Uusin lajiston kokonaisarviointi valmistui maaliskuussa 2019. Arvioinnin tuloksena julkaistiin Suomen lajien Punainen lista 2019. Punainen lista on luettelo kaikista hävinneistä, uhanalaisista, vaarantuneista, silmälläpidettävistä ja puutteellisesti tunnetuista lajeista. Luonnonsuojelulain mukaan laji voidaan säätää uhanalaiseksi, jos sen luontainen säilyminen Suomessa on vaarantunut.

Mustakurkku-uikut

Mustakurkku-uikut

Mustakurkku-uikut

Erittäin uhanalainen mustakurkku-uikku (Podiceps auritus) viihtyy vain ravinteikkaissa vesistöissä. © Jussi Leppänen / Ympäristöhallinnon kuvapankki.

Uhanalaiset lajit

Monia lajeja katoaa hälyttävällä nopeudella. Uhanalaiset lajimme kuten saimaannorppa, naali ja ahma ovat vaikeuksissa. Ne tarvitsevat apuamme. Suojelemalla ainutlaatuiset lajiimme jätämme seuraaville sukupolville elinvoimaisen maapallon. Erityisesti suojeltavan lajin säilymiselle tärkeää esiintymispaikkaa ei saa hävittää eikä heikentää. Luonnonsuojelulain lisäksi uhanalaisia lajeja suojellaan metsästyslain ja kalastuslain säädöksin.

Meidän täytyy tehdä merkittävästi lisää Aktiivisia suojelu- ja hoitotoimenpiteitä. Ekoluonto haluaa tehdä oman osansa uhanalaisten eläimiemme auttamiseksi. TUE TOIMINTAAMME!

Liity jäseneksi!

14.7.2017

Ekoluonto.fi tiimi

Uhanalaiset lajit